historien kort om mig

Født  i hjertet af Jylland på Karup Hedeslette  i et velhavende tømrer- og snedkerhjem. Mistede som 6 årig min far. Voksede op som enebarn med svag moder, hvilket har formet mange sider af min natur. Flyttede  ofte , blev anderledes, ensom, en læsehest (bl.a.SF) en tegner, modellerer. Endte i Holstebro, hvor jeg via Jysk mesterskab i crawl, gymnasiet og Nr.Nissum Seminarium endte i 16 års ansættelse i Struer om underviser med hovedvægt på kreative fag, natur og matematik.  

Havde på Seminariet mødt min Birgit, som er den livsledsager som gang på gang har givet mig trygheden til at springe ud på dybt vand med hende ved hånden.

Studerede kunst og kunstformidling –  knyttede kontakt til og trivedes i et rigt kunstnermijø i det vestlige Limfjorsområde  her primært kunstneren Vagn Hasle Nielsen , gudfar til begge mine sønner . Debuterede som kunstner  i 1972 og  startede  en omfattende udstillingsvirksomhed. Antaget på Kunstnernes Påskeudstilling i 1978 og 1978. Havde croquis skole hver uge i eget hjem. Underviste i  kunst i folkeskolen, billedskoler og højere læreanstalter.

Vi fik vore to drenge, Thomas og Jeppe og tog i 1981 dem med i 2 år 600 km nord for polarcirklen. Til Upernavik i det nordligste Grønland. Et barsk , smukt  og ekstremt sted med livet og døden helt tæt på,  med hajfangst, hundeslædekørsel, dronningebesøg. et sted der præger dig resten af livet. Totalt isoleret fra omverdenen den ene halvdel af året,  3 måneder uden solen, dybe menneskelige relationer,  positive men også fjendtlige helt tæt inde på livet.

Jeg lavede et utal af tegninger og akvareller og udstillede bl.a. I Nuuk. Vendte tilbage til Danmark i 1983 og kastede mig straks ud i omfattende udstillingsaktivitet, som voksede i intensitet indtil 1988 , hvor jeg troede det store gennembrud som kunstner ville komme , men…….

 

Sønderho Kro bygget 1722. Medlem af den verdensomspændende kæde "Relais & Chateaux" fra 1972 - 2007

Birgits forældre  ville på grund af svigtende helbred gerne sælge Sønderho Kro (Relais & Chateau)  - et af Danmarks ældste og bedste spisesteder beliggende på Fanø . Vi så det som en anledning til et anderledes spændende  liv og gode muligheder for en kunstner som mig.   

-  Det blev noget andet. Vi købte kroen i 1988  og Birgit blev 9.generation på stedet. Det blev en kamp for overlevelse – i starten ofte på konkursens rand.Efter nogle hårde startår blev det en virkelig god forretning, men altid de 8 måneder om året  110 timers arbejde  7 dage om ugen – op til 23 ansatte – Intet overskud til andet end arbejde og sove.  -  men det var også et spændende liv med besøg af verdensberømtheder og folk som os selv – en indføring vinens verden – en mulighed for spændende rejser om vinteren.

Været til audiens hos den franske præsident Chaques Chirac  i Paris  - med  rygsæk 2 gange gennem Himalaya -  gæst en uge i vinhuset Errazuriz inChile –vandret gennem Andesbjergene -  Besøgt Mendoza i Argentina -  nået toppen af Kilemanjaro – undervist gadebørn 3 måneder i rydning i junglen i Sydindien – med privatchauffør gennem det nordlige Indien –– sprunget bungy i New Zealand – Ophold på verdens fineste hoteller i Paris, Crystal Palace i Sun City (Sydafrika), Daniel i Venedig, Carlton i Cannes, m.fl.  I Mustang Cabriolet gennem det vestlige USA og mexico, 10 dage hos Morten Andersen i New Orleans, 2 gange i New York. Autocampers gennem Australien, New Zealand, Norge,  Alperne.  Alle de vigtigste vindistrikter i Verden  besøgt - de bedste spisesteder  - de smukkeste strande.

 

 Vi holdt ud i 18 år indtil vi blev enige om at stoppe – finde et andet liv .Jeg havde tegnet intenst i alle vore mange ferier, men  mine venner havde forbud mod at spørge til min kunst. ----Nu  Jeg vil prøve at genoplive min drøm om at blive billedkunstner.

Bor nu  på dejlig gård  i 38 m højde med udsigt over Limfjorden. Deler stort atelier med Birgit  Karrieren som billedkunstner udvikler sig år efter år. Jeg er medlem af den svensk/danske gruppe Variablerne, Vestjydske Kunstnere  og ligeledes  den hæderkronede  ”Jyderne”.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.11 | 11:12

https://goo.gl/QRWm2D
https://goo.gl/TKWiSB
https://goo.gl/RU7R72
https://goo.gl/TCkbXN
https://goo.gl/kH28qV
https://goo.gl/ZJa5uw

...
18.11 | 11:11

https://goo.gl/SDHxss
https://goo.gl/Ck7KxF
https://goo.gl/QTkAs7

...
18.11 | 11:10

We Provide Best Packers And Movers Delhi List for Get Free Best Quotes, Compare Charges, HouseholdShifting Services @ http://packers-and-movers-delhi.in/

...
31.10 | 08:32

https://goo.gl/emMo71
https://goo.gl/G2XhTb
https://goo.gl/yJnwDp
https://goo.gl/Kc8NR1
https://goo.gl/zj6Npi
https://goo.gl/Q5RWhr

...
Du kan lide denne side